Basel Day & Night
 
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!

 

 Algol - A vérivók csábítói

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Spirit of Basel
Spirit of Basel


Admin


Algol - A vérivók csábítói Empty
TémanyitásTárgy: Algol - A vérivók csábítói   Algol - A vérivók csábítói Empty2015-04-29, 02:04



Algol


"Egy ravasz algolnál nincs halálosabb ellenség."

- Margaretha Geertruida Zelle


Matriarchális rendszerben élnek, többségük megveti a férfiakat, éppen ezért többnyire nőtagokat számolnak. Mivel fiú gyermekeik kivétel nélkül halandók lesznek, ezért azokat általában eldobják maguktól. (Bűnnek tekintik a fiú gyermekek megtartását.) Szinte kivétel nélkül gyönyörűek, ám nem sugároznak olyasfajta nemességet, mint amilyen a Sidheket jellemzi. Könnyedén az ujjaik köré csavarják az ellenkező nem tagjait. És a szépséges álarc mögött egy veszedelmes ragadozó bújik meg.

Erősségek

Egyáltalán nincs problémájuk az éhségükkel. Életük egyik szakaszában se tombol bennük az a fajta éhség, mely a többi vérivó fajban, ám ezt ellensúlyozza más, negatív tulajdonságuk. Csókjuk mindig édes, olykor bódító, harapásukkal képesek mámort vagy tébolyító fájdalmat okozni. Általában vagy a politikában vagy az ágyban vagy mindkettőben otthon vannak. Nem lehet őket rászoktatni semmilyen vérre. Habár nem rendelkeznek természetfeletti regenerációs képességgel, viszont a sebeik csak akkor hegesednek, ha azzal tovább fokozódik a szépségük.

Gyengeségek

Talán az összes vérivó faj közül az algolok a leggyengébbek, de ezt ellensúlyozandó, nekik van a legveszedelmesebb harapásuk. Legalábbis, ha elég hosszú időt megélnek ahhoz, hogy ezek a képességek kifejlődjenek bennük, mert általánosságban véve a halálozási indexük elég magas. Korán mindössze tizenpár évesen felnőttnek tekintik a lányaikat, ami nem ritkán társul később pszichés problémákkal. Ha algolnak születtek, neveltetésükből adódóan gyakran gyűlölik, eltaposásra való féregnek tekintik a férfiakat. Ajkaik tűhegyes szemfogakból álló fogsort rejtenek, melyek kiválóan alkalmasak arra, hogy speciális diétájukat követve rendszeresen fogyasszanak nyers húst a szokásos véradagjuk mellé.

Képességek

Érzékei jobbak

Erősebb
Gyorsabb
Ügyesebb
Jobb Állóképességű

Fájdalmas harapás
Bájolgás
Kábítás
Méreg
Szépség
Kiélezett érzékek
Alakváltás (hiéna)
A képességekről bővebben:ITT olvashatsz.

Hogyan válhatok algollá?

Születhetsz annak. Teljesen mindegy, hogy ki volt az apád, ha az anyád algol volt, és te lánynak születtél, akkor te is algol leszel, ha viszont fiú, akkor bizony ember. Utóbbi esetben semmilyen különleges képességet se örökölsz. Ha viszont egy algol harapása tett azzá, lehetsz akár férfi is, de nem garantálom, hogy jó élet vár rád egy nők vezérelte világban.

Mennyi ideig tartanak az életszakaszok?

Az algolok esetében a legrövidebb a gyermekkor, mely átlag tizenegy-tizenhárom éves kor között véget ér azzal, hogy az utolsó tejfoguk is az algolokra jellemző fogazatra cserélődik le. A kölyökkorral sem szokásuk sokáig vacakolni, nagyjából tizenhat-tizennyolc éves korukig, de legkésőbb szüzességük elvesztéséig tartoznak ehhez a korcsoporthoz. A szüzesség elvesztését általában valamilyen ünnepély követi vagy előzi meg. Ezzel az algol lány belép a fiatal felnőtt korba. A tevékeny ifjúkor következik ezután, mely nagyjából ötven esztendős korukig tart. Ebben az időszakban még nem szoktak igazán a maguk urai lenni, lényegében a magasabb rangú nővéreik kezében van az életük. Nagyjából az ötvenedik életévük betöltését követően avatják őket magasabb rangra is, és válik a véleményük egyúttal fontosabbá is. Kétszáz és háromszáz éves koruk között élik az öregkorukat. Az ennél többet megélt algolokat aggnak nevezik.

Családok a városban

Beyersdorf család (Az Erzherzögin családja)
Bernhardt család (A Nagy tiszteletű anya családja)

Gúnynév: Marcangolók, fekete özvegyek


Vissza az elejére Go down
Spirit of Basel
Spirit of Basel


Admin


Algol - A vérivók csábítói Empty
TémanyitásTárgy: Re: Algol - A vérivók csábítói   Algol - A vérivók csábítói Empty2015-05-02, 20:27

Algolok képességei


Mit takarnak a képességeink?


Kiélezett érzékek
A többi alakváltó fajhoz hasonlóan, az első alakváltásukat követően képesek lesznek arra, hogy más megvilágításba helyezzék a világot, mivel érzékenyebben kezdenek el reagálni a különböző zajokra, szagokra, ízekre... És tapintásuk is kifinomultabb lesz, ezáltal az érintéseket is sokkal intenzívebben lesznek képesek megélni.

Ügyesség, Erő, Állóképesség, Gyorsaság, Reakció
Az algolok a kezdetek kezdetén nem rendelkeznek kirívó értékekkel ezeken a területeken. Idővel, mikor már képesek lesznek arra, hogy hiéna bőrbe bújjanak a fizikai erejük csekély mértékben, míg többi fizikai tulajdonásuk jelentős mértékben megnő. Bár még így se éri el a dhampyrok erejét vagy a sidhek állóképességét, azért még így se panaszkodhatnak.

Maradandó szépség
Csak csekély mértékű természetfeletti regenerációs képességgel rendelkeznek, egy kis maradvánnyal még abból az időszakból, mikor teljes értékű alakváltók voltak, ám ez pusztán annyit tesz, hogy egy kicsivel gyorsabban gyógyulnak, mint az emberek. Lényegében, olyan, mintha nem is lenne természetfeletti képességük, csupán egészségesebb immunrendszerük. Viszont, hogy a szépségük hosszú ideig töretlen maradjon, a sebeik is mindig tökéletesen forrnak össze, kivéve akkor, ha az a szexuális kisugárzásukra pozitív hatást gyakorol. Végtagjaikat visszanöveszteni képtelenek, ám egy megfelelő sebészorvos segítségével, olyan lesz, mint a régi.

Alakváltás
A közepes rangú algolok, mint amilyen a Nővér / Fivér, Duchess, a holdtölték alkalmával kényszeres alakváltóvá válnak, míg a magasabb rangú algolok (Tisztelendő anya, Prince és Princess) képesek lesznek már arra, hogy csak akkor öltsenek hiéna alakot, ha - mikor az égen a teljes képet mutatja a Hold, - azt szeretnék. Ahhoz, hogy még magasabb rangra emelkedjenek, először le kell magukról rázniuk a Hold hatását. Sajnos azonban azt jelenti, hogy meg kell mérkőzniük az eddigi vezetővel a legmagasabb rangért, melyet általában egyikük halála vagy csúfos elmenekülése követ.

Méregcsók


0. szint: Méreg
A szádban olyan enzimek jelennek meg ezen a szinten, amik nem csak abban segítenek téged, hogy könnyebben megemészd azokat az ételeket, amiket szeretnél elfogyasztani, hanem abban is, hogy a nyáladat a szervezetébe juttatva megmérgezd az áldozatodat. Ezen a szinten ez az enyhe fokú mérgezés olyan kellemetlenségekkel jár, mint amilyennel egy komolyabb gyomorrontás járhat, egy kevés lázzal megfűszerezve. Mivel ezek csak szükség esetén kezdenek el termelődni, ezért hétköznapi esetben nem jelennek meg. Hátránya a képesség használatának, hogy a leheleted nem lesz valami rózsás illatú.

1. szint: Bájolgás
Ezen a szinten rendelkezel egyfajta különleges képességgel, mely segítségével képes vagy elbájolni másokat. Elegendő pusztán rámosolyognod az illetőre, hogy szóba elegyedjen veled. Ez a képesség ezen a szinten elsősorban az ellentétes nem tagjaira működik, és egyes esetekben ellenszenvet válthat ki a nőkből, ha rájuk próbálnád alkalmazni. A férfiak sokkal jobban megbíznak benned, hallgatnak rád. Csak rövid ideig vagy képes bűvkörödbe vonni az áldozataidat, ezért nem árt sietned.

2. szint: Kábítás
Pusztán egyetlen hosszú és szenvedélyes csókoddal elkábíthatod áldozatodat, hogy aztán, ameddig ő egy kellemes álom és a valóság határán lebeg, te azt kezdhess vele vagy a környezetével, amit csak akarsz. Ezen a szinten még elég rövid ideig hat a képességed, ezért nem árt sietned azzal, amit szeretnél.

3. szint: Csók
Az ajkaid érintése a legcsodálatosabb dolog, amit férfi ember érezhetett a bőrén. Olyasfajta extázist vagy képes kelteni áldozatodban azzal, hogy ezt teszed, melytől könnyedén függővé vállnak, hogy aztán visszatérő vendégeiddé vagy zaklatóiddá legyenek. Veled egyenrangú feleknél olykor nem hat, ha mégis, akkor igen rövid ideig, alacsonyabb rangúakon akár életük végéig húzhatod az irántad való vágyakozásukat, amit még ezen a szinten te se vagy képes eltépni.

4. szint: Harapás
Harapásod a kénköves pokol. Ha valakibe belemélyeszted a fogaidat, az nem egy egyszerű harapás lesz, hanem a lehető legnagyobb fájdalom, melyet ember valaha megtapasztalhatott. Még a dhampyrok is sírva menekülnek tőled, ha rájönnek arra, hogy mire készülsz, míg a gyengébb elmével rendelkező halandók, akár bele is őrülhetnek a fájdalomba.

5. szint: Kiteljesedés
Azon felül, hogy az összes eddigi képességedet tökélyre fejlesztetted, már nem csak a saját csókod és kábításod hatását vagy képes levenni áldozataitokról, hanem alattvalóidét is, ami kiválóan alkalmas arra, hogy megzsarolj másokat, akár a tiszteletlen fruskákat, akár azokat a hímeket, akik bedőltek a csábításuknak.

Vissza az elejére Go down
Spirit of Basel
Spirit of Basel


Admin


Algol - A vérivók csábítói Empty
TémanyitásTárgy: Re: Algol - A vérivók csábítói   Algol - A vérivók csábítói Empty2015-05-24, 23:37

Hierarchia

A pórok

Többnyire a szórakoztató iparban szolgáltatással foglalkozó családokba tömörülnek. Ritkábban kézműves tevékenységekkel foglalkoznak, még ritkábban nevelőnőként, dadaként működnek közre az új nemzedékek felnevelésében.

Szolga
Neked nagyon rossz lehet. Vagy fiúnak születtél, vagy lánynak, de akkor valamit nagyon el kellett rontanod, hogy erre a sorsra juss. Moshatod az idősebbek ruháit, takaríthatsz, rendet rakhatsz utánuk. És ha megtudják, hogy beleköptél a levesükbe? Akkor lesz hajtépés. Ezen a szinten szépségük megfakulhat, eltompulhat, és hamarabb léphetnek az öregedés ösvényére.

Lány / Fiú
Nincs más dolog, mint figyelni. Ellesni az idősebbektől, hogy hogyan kell viselkedni, mit kell csinálni, hogyan juthatsz előre az életben. Félig még gyerek vagy, de még nem is vagy igazán felnőtt. Talán már meghallgatják a véleményedet, de nem sokat adnak rá. Egy lépéssel közelebb vagy ahhoz, hogy elismerjenek... Éppen csak tenned kellene érte valamit.

Nővér / Fivér
Azon felül, hogy már megmutattad a többieknek, hogy vagy is valami, itt az idő, hogy tegyél is a közösségért valamit. Az a feladatod, hogy a fiatalabbakra felügyelj. Ez pedig valószínűleg jól megy neked, mert rendelkezel egyfajta képességgel, mellyel elbájolhatsz másokat. Nem úgy mint a vámpírok. Te beszélgetéssel vagy csak mosolygással éred el a célodat: hogy jobban megbízzanak benned. Képes vagy csókoddal elkábítani másokat.

Tisztelendő anya / Tisztelendő
Harapásod a kénköves pokol, csókod a legcsodálatosabb dolog, amit ember el tud képzelni. Ezen a szinten köszön vissza először az, hogy valamikor régen nem csupán vérivók voltatok, hanem alakváltók. Érzékszerveid élesebbek, mint más vérivóké. Telihold idején pedig hiénává tudsz változni.

Nagy tiszteletű anya
Férfiak sose érhetik el ezt a rangot, melyen már nem köti meg az alakváltásodat a telihold.

A nemesek

Lehetsz bármennyire nemes, valószínűleg egy Shide se fog egyenrangúnak tekinteni. Hiszen ti nem hőstettekkel jutottatok előre... hanem más, fontos képességekkel. Városonként egynél több algol nemesi család nem szokott lenni. Így az egyes rangfokozatok nem a nemesség szintjét határozzák meg, hanem hogy mennyire vagy elismert a családi körökben, mennyi mindent tettél már meg a család érdekében.

Lady
Mindenki nemes a családban. Valamennyire még te is. Ezen a szinten szépségük megfakulhat, eltompulhat, és hamarabb léphetnek az öregedés ösvényére. Általában elég hamar kimásznak ebből a gödörből.

Barone
Nincs más dolog, mint figyelni. Ellesni az idősebbektől, hogy hogyan kell viselkedni, mit kell csinálni, hogyan juthatsz előre az életben. Félig még gyerek vagy, de még nem is vagy igazán felnőtt. Talán már meghallgatják a véleményedet, de nem sokat adnak rá. Egy lépéssel közelebb vagy ahhoz, hogy elismerjenek... Éppen csak tenned kellene érte valamit.

Comes
Azon felül, hogy már megmutattad a többieknek, hogy vagy is valami, itt az idő, hogy tegyél is a közösségért valamit. Az a feladatod, hogy a fiatalabbakra felügyelj. Ez pedig valószínűleg jól megy neked, mert rendelkezel egyfajta képességgel, mellyel elbájolhatsz másokat. Nem úgy mint a vámpírok. Te beszélgetéssel vagy csak mosolygással éred el a célodat: hogy jobban megbízzanak benned. Képes vagy csókoddal elkábítani másokat.

Duchess
Akár képviselheti a családot a Felsőházban. Lehet, hogy más nemesek is ismerik a nevedet. Már megtettél ezt-azt a családodért. Elsősorban az üzleti vállalkozásaitokat felügyeled és valószínűleg gyakrabban találkozol a halandókkal, mint az idősebbek.

Prince / Princess
Az egész városban nincs olyan nemes, aki ne tudná a nevedet. Sőt, talán van egy-két pór is, aki hallott már rólad. Valószínűleg a családfő testvére, gyermeke, szeretője, legjobb barátnője vagy. Ki más jutna ilyen magasra? Teliholdak alkalmával képes vagy alakváltásra. Érzékeid élesebbek, mint más fajoknál ezen a szinten.

Erzherzögin
A családfő. Ideális esetben A Király szeretője is egyben. Legalábbis az algolok nagyon örülnek annak, ha így alakulnak a dolgok, hiszen akkor nagyobb befolyásra tehetnek szert. Nem köti a kezedet a Hold állása. Bármikor belebújhatsz állati bőrödbe.






SidheDhampyr
VérfarkasVérmedveVérdenevérVérmacska
AiluroszEmber

Jelenleg nem játszható fajok

Vámpír
KitsuneShamanMagi

Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom





Algol - A vérivók csábítói Empty
TémanyitásTárgy: Re: Algol - A vérivók csábítói   Algol - A vérivók csábítói Empty

Vissza az elejére Go down
 

Algol - A vérivók csábítói

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Basel Day & Night :: Világleírás :: Libro Creaturae-