Basel Day & Night
 
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!

 

 Sidhe - A vérivók nemesei

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Spirit of Basel
Spirit of Basel


Admin


Sidhe - A vérivók nemesei Empty
TémanyitásTárgy: Sidhe - A vérivók nemesei   Sidhe - A vérivók nemesei Empty2015-04-29, 02:00Sidhe


Azt tartják magukról, hogy mindenkinél szebbek és nemesebbek. Talán nem is tévednek (akkorát). Megbabonázó szépségüket csupán nehezen képesek palástolni az emberek előtt. Ahol csak járnak felfigyelnek a jelenlétükre, hallgatnak rájuk. Híres vezetők és szónokok kerültek ki a soraikból, amikor még nyíltan, bár már akkor is elég nagy feltűnést keltve járhattak az emberek között.

A Sidhek, akárcsak bármelyik másik vérivó faj, bármelyik életszakaszában dönthet úgy, hogy vámpír lesz, habár a vámpírrá válást a Sidhe nép kimondottan modortalanságnak tartja. A vámpírokat, ritka kivételektől eltekintve nem szokták meghívni a báljaikra, és kitagadják őket a családjukból is.


Erősségek

Gyorsabbak, ügyesebbek, jobb az állóképességük, erősebbek az embereknél, de nem feltétlenül okosabbak is. A szépség nem mindig jár együtt az intelligenciával, bár ez rájuk csak ritkán igaz. Azt tartják magukról, hogy vezetésre születtek, éppen ezért ehhez kapcsolódó képességekkel rendelkeznek. Az összes vérivó faj közül rájuk a legjellemzőbb az a tulajdonság, hogy hosszú életük folyamán sokáig megőrzik ifjúságukat. Képesek mások szeme elől elrejteni, mintegy láthatatlanná tenni sérüléseiket. A sebeik mindig tökéletesen gyógyulnak, ezért nem marad heg a testükön. Nem éreznek nagyobb vágyat az emberi vér iránt, mint bármely más vér iránt. Idősebb korukra már csak nagyon ritkán isznak vért.


Gyengeségek

Fiatalabb korukban rengeteg vért képesek inni, éhségük szinte kielégíthetetlen. Ezért is nagyon vigyáznak ifjaikra. Ritkán szaporodnak, csak kevés utódot tudnak felnevelni. (Talán azért, mert gyakoriak a rokonházasságok.) Általában lenéznek minden más fajt.


Képességek

Érzékei jobbak

Erősebb
Gyorsabb
Ügyesebb
Jobb Állóképesség

Ifjúságban az erő
Vezetőkészség
Tökéletes külső
Sérülések elfedése
Hosszú fiatalság
A képességekről bővebben:ITT olvashatsz.


Hogy válik valaki Sidhe-vé?

Szerencsés esetben annak születsz. Lesz házad, rangod, családod. Szerencsétlen esetben valaki azzá tesz. Nem lesz se házad, se rangod, és talán még családod se. Az ilyen fattyakat mélységesen elítélik, akárcsak a családon kívüli ivadékokat.


Mennyi ideig tartanak az egyes életszakaszok?

A Sidhe faj tagja átlag tizenhárom esztendős korukig csupán gyermeknek számítanak. Ebben az időszakban még a vért sem éhezik, bár ez nem jelenti azt, hogy a szüleik már nem kezdték el őket hozzászoktatni a vér ízéhez. A tizenharmadik életévet általában nagy ünnepléssel, a Gyermekbállal zárják, mely egy városi, közösségi esemény a Sidhek körében. Ám a kölyökkorba csak az éhség, a ragyogás első napját követően kerülnek, melybe legkésőbb huszonhárom éves korukig tartoznak. A lányok ezen életévükben Első bálozók lesznek, mellyel lényegében a család bevezeti őket a felsőbb körökbe, valamint eladósorba kerülnek. A fiatal fiúk ezzel szemben a huszonnegyedik életévükben, vagyis ifjú koruk kezdetén ünnepelnek először, és eddig a korig nem is léphetnek be bálokra. Az ifjú férfiak összejövetelén nők nem, viszont más nemes vérivó fajok tagjai részt vehetnek. A fiatalok nagyjából hatvanadik életévükkel lépnek a felnőttkorba, habár ezt már nem szokásuk hatalmas bállal megünnepelni: ott van helyette a házasságuk, a gyermekeik várása és születése. Átlag százötven éves korukig felnőttnek számítanak, de az is előfordulhat, hogy korábban jelenik meg az első ránc az arcukon. Ezt követően nagyjából harminc-ötven év alatt eléri őket a vég. Az eddig ismert legidősebb korában meghalt Sidhe háromszázegy éves volt, és nem akart vámpír lenni...

Családok a városban

O'Malley család (Az Erzherzog/Erzherzögin családja)
Collins család (A második legnagyobb nemesi család)


Gúnynév: Vegák


Vissza az elejére Go down
Spirit of Basel
Spirit of Basel


Admin


Sidhe - A vérivók nemesei Empty
TémanyitásTárgy: Re: Sidhe - A vérivók nemesei   Sidhe - A vérivók nemesei Empty2015-05-02, 20:44

Sidhék képességei


Mit takarnak a képességeink?


Kiélezett érzékek
Érzékei messze az emberek fölé emelik őket, bár nem vetekedhetnek az egyes alakváltó fajokkal. Nem lesz például olyan hallásuk, mint egy denevérnek, aki akár csukott szemmel is képes bárhová odatalálni, és olyan képességgel se rendelkeznek, mellyel láthatnának a sötétben.

Ifjúságban az erő:
Ügyesség, Erő, Állóképesség, Gyorsaság, Reakció
A sidhe az egyetlen vérivó faj, mely rendelkezik azzal a képességgel, hogy az átváltozását követően, azonnal megsokszorozza testi erejét, ezzel minden hasonló korú vérivó fölé kerekedve. Ám a kezdeti előnyük később hátrányukká válik, ugyanis ahogy öregszenek, egyre gyengébbé válik a testük, függetlenül attól, hogy beléptek-e már az öregkorba.

Tökéletesen gyógyuló sebek
Csak csekély mértékű természetfeletti regenerációs képességgel rendelkeznek, egy kis maradvánnyal még abból az időszakból, mikor még nagyobb hatalmú lények voltak, ám ez a képesség pusztán egy kicsivel gyorsítja az emberekéhez képest vett gyógyulási sebességüket. Lényegében, olyan, mintha nem is lenne természetfeletti képességük, csupán egészségesebb immunrendszerrel rendelkeznének, mely jobban kiállja az idő próbáját. Viszont, hogy a szépségük hosszú ideig töretlen maradjon, a sebeik is mindig tökéletesen forrnak össze, egyetlen karcolás sem marad bőrükön, még azok a sebeik is eltűnnek, melyeket gyermek korukban szereztek. A végtagjaikat nem képesek visszanöveszteni, mint egyes állatfajok egyedei, ám ha valaki megfelelően visszavarrja az elhagyott végtagjukat, akkor, mire meggyógyul, olyan lesz, mint új korában.

Sérülések elfedése
Egy kevés koncentrációt igényel csupán ez az illúzión, szemfényvesztésen alapuló képesség, mely arra hivatott, hogy ha egy sidhe harc közben megsérülne vagy éppen lábadozna egy betegségből, akkor elfedhesse a szépségét próbára tevő hiányosságait. Ez nem csak arra jó, hogy jobb látványt nyújtson a környezetében jelenlévők számára, hanem arra is, hogy megtévesszen másokat állapotát illetően.

Irányítás

0. szint: Kisugárzás
A képesség ezen szintjéből gyakran több hátránya származik a sidhe-knek, mint haszna, mert ettől fogva olyankor is felfigyelnek majd rájuk mások, amikor ők talán az egyáltalán nem akarják. Kisugárzásuk nemesivé válik, így ameddig nem játsszák el mások bizalmát, addig mindenki megbízhatónak tartja a sidhe-t.

1. szint: Figyelemfelkeltés
A képesség nem rabolja el hosszú időn keresztül a nézőközönség figyelmét, de kiváló a képesség arra, hogy ha például belépsz egy terembe, azonnal magadra vond mások figyelmét. Vagy, ha rakoncátlan gyermekeid nem akarnának hallgatni a szavadra, azon nyomban magadra terelheted tekintetüket.

2. szint: Nemesi pajzs
Hosszú-hosszú évszázadok alatt fejlesztették ki ezt a képességet, mellyel lényegében a vérükbe itták nemesi mivoltukat, mellyel képesek ellenfeleiket megakadályozni abban, hogy szembe szegüljenek az akaratukkal. Ez a képesség nem csupán arra jó, hogy használója szó szerint egyetlen pillantásával megakadályozza, hogy valaki „visszapofázzon” neki, hanem arra is alkalmas, hogy a támadó szándékú ellenfelét megakadályozza cselekedetében, mint egy pajzsként maga elé emelni nemesi természetét.

3. szint: Parancs
A képesség ezen szintjén már effektívebb a képességed, bár még mindig nem eléggé. Mint ahogyan azt neve is leírja, rövid utasításokat adhatsz másoknak azzal kapcsolatban, hogy mit cselekedjenek.

4. szint: Feladat
A képesség ezen szintje a Parancs továbbfejlesztett változata, mellyel azt érheti el az alkalmazója, hogy az áldozata szó szerint azt tegye, amit ő szeretne. Általában a szolgálóikkal szemben szokták alkalmazni ezt a képességet, azzal a céllal, hogy minden tökéletesen működjön.

5. szint: Emléktörlés
Ezen a szinten már képes vagy akár arra is, hogy elfeledtess bizonyos dolgokat másokkal. Például a szolgálóddal azt, hogy milyen feladattal bíztad meg, így habár elvégzi a feladatot, bárki kérdezi, hogy mit csinál, ő nem fog tudni rá válaszolni. Vagy elfeledtethetsz vele konkrét emlékeket is, de ne felejtsd el, hogy mások fejébe belelátni nem tudsz, így csak azt feledtetheted el vele, amiről neked is tudomásod van.

Vissza az elejére Go down
Spirit of Basel
Spirit of Basel


Admin


Sidhe - A vérivók nemesei Empty
TémanyitásTárgy: Re: Sidhe - A vérivók nemesei   Sidhe - A vérivók nemesei Empty2015-05-25, 20:49

Hierarchia

Többségük nemes. Családokba tömörülnek. A családokat a családfő vezeti. Az egy adott helyen legnagyobb hatalommal bíró családot herceginek nevezik, mindenki más csak gróf vagy báró lehet... Gondolom mondanom sem kell, hogy még mindig nem felejtették el a hűbéri rendszert.

Lord / Lady
Mindenki nemes a családban. Valamennyire még ő is.

Baro / Baron / Barone
A legalacsonyabb igazi nemesi rang. Talán már tett ő vagy a családja valamit azért, hogy a köztudatba beépüljön a nevük.

Comes
Jó kapcsolatrendszerrel rendelkezik, de többnyire csak a helyi családok ismerik a nevüket, kivéve egykét kereskedelmi partnert.

Duke / Duchess
Akár képviselheti a családokat a Felsőházban. Más városokban, országokban is ismerik a nevüket. Tehettek valami fontosat azért, hogy ilyen magas szintre kerültek az évszázadok során.

Prince / Princess
Az egész világon mindenhol ismerik a családot, talán még a karakter nevét is. Fontos szerepet vállaltatok a történelem alakulásában is, habár lehet, hogy erre a könnyen felejtő embernépek már nem emlékezhetnek. Csak nagyon kevesen hordják magasabban az orrukat.

Erzherzögin / Erzherzog
Vagyis a helyi hercegi család vezetője viselheti.


DhampyrAlgol
VérfarkasVérmedveVérdenevérVérmacska
AiluroszEmber

Jelenleg nem játszható fajok

Vámpír
KitsuneShamanMagi

Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

Sidhe - A vérivók nemesei Empty
TémanyitásTárgy: Re: Sidhe - A vérivók nemesei   Sidhe - A vérivók nemesei Empty

Vissza az elejére Go down
 

Sidhe - A vérivók nemesei

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Basel Day & Night :: Világleírás :: Libro Creaturae-